Over ons

Fotogroep Weert bestaat sinds 1951. Onze leden houden zich op uiteenlopende manieren bezig met fotografie. Fotografie, je resultaten aan elkaar laten zien en bespreken, van elkaar leren en samen activiteiten ondernemen op het gebied van de fotografie dat is wat ons bindt.

Alle vormen van fotografie zijn bij ons welkom. Natuurfotografie, macro-fotografie, architectuurfotografie, stillevens, panorama’s straatfotografie, documentaire fotografie, het staat allemaal regelmatig op de bespreekplank. Zwart-wit of kleurenfoto. Geprint of gepresenteerd op een HD TV.

De uitrusting van leden kan sterk verschillen. Wij vinden het belangrijk dat alle leden, onafhankelijk van ervaring en niveau, het respect krijgen wat ze verdienen. Dat betekent niet dat we geen verschillen zien, maar beoordelingen worden afgemeten naar de eigen ontwikkeling van de fotograaf. Het ledental van onze fotoclub schommelt rond de 25 personen.

Op de eerste maandag van de maand besteden we aandacht aan het bespreken van foto’s, de zgn. forumavond. Op de derde maandag van de maand houden we onze praktijkavond. Op deze avond staat het vergroten van de technische kennis van leden voorop. Een werkgroep bereidt de avonden voor.
Binnen de Fotogroep bestaan aparte groepen met leden, die zich toeleggen op Natuur- en Landschapsfotografie, Mensenfotografie, Architectuur/Interieur of creatieve fotografie.

Heb je interesse, neem dan contact op met onze voorzitter (voorzitter@fotogroepweert.nl), of met onze secretaris Helma Tielemans (secretaris@fotogroepweert.nl)