Mensen & Portret

Mensen & Portret fotografie

Een portretfoto is een foto die een persoon laat zien op zo’n manier dat het iets vertelt over de persoon zelf. Heeft die persoon een mooie glimlach, mooie ogen, een intrigerend gezicht dat veel heeft meegemaakt, etc. Het is aan de fotograaf om het beste uit mensen naar voren te halen en dit in een portret te tonen.

Een portret kan een geposeerd zijn, maar ook net zo goed een ongeposeerde foto waarbij het onderwerp zich misschien niet eens van de camera bewust is. Dit laatste levert soms een echtere situatie op. Mensen die de camera opmerken gaan vaak extra hun best doen om een glimlach te tonen, waardoor de foto gemaakter over kan komen dan tijdens een eerder spontaan moment.

Naast voor de hand liggende onderwerpen om te fotograferen zoals je familie, vrienden, geliefden en huisdieren liggen de onderwerpen ook gewoon op straat. De werkgroep gaat er regelmatig op uit om mensen te fotograferen, zoals op een markt, een straatparade en andere evenementen. Maar er worden ook geregeld modelshoots gedaan in een studio of een buiten omgeving.

De groep komt buiten de vakantieperiodes om ongeveer 1x per 8 weken bij elkaar en heeft in dezelfde periode regelmatig een thematische shoot of uitstapje.