Natuur & Landschap

Natuur & Landschap fotografie

De Werkgroep Natuur & Landschap fotografie bestaat nu uit twaalf natuurfotografen en de leden nemen deel om diverse redenen; om buiten te zijn, om met hun foto’s de bewustwording voor de natuur te bevorderen, de kennis van de natuur om ons heen te vergroten en uiteraard ook weer de gezelligheid onder elkaar.
De groep werkt met kleine en grote projecten. Kleine projecten zijn veelal seizoen gebonden zoals het georganiseerd fotograferen van paddenstoelen of vlinders of libellen.

Een groter project was het Kempen~Broek-project: ‘uniek in beeld’. Op zaterdag 14 april 2018 opende burgemeester Heijmans van Weert de foto expositie “Grenspark Kempen~Broek in beeld” in het gemeentehuis van Weert. De groep natuurfotografen hadden de voorafgaande twee jaar het bijzondere karakter van Grenspark Kempen-Broek op prachtige beelden vastgelegd. De expositie wilde deze Groene Parel op een unieke manier onder de aandacht brengen van het grote publiek. Met grote fotopanelen (totale wandlengte 30m!) en interactieve audiovisuele presentaties kon men kennis maken met de enorme diversiteit en de bijzondere schoonheid van het gebied.
De expositie is daarna in andere gemeenten binnen het Kempen~Broek gebied te zien geweest. Op dit moment is er een steeds wisselend deel van de expositie te zien in de Bibliotheek van Weert.

De groep komt buiten de vakantieperiodes om ongeveer 1x per 6 weken bij elkaar en heeft in dezelfde periode regelmatig een thematisch uitstapje in de natuur.