Ron Oosterholt (voorbeeld portfolio)

Dit is een voorbeeld van een portfolio pagina. Elk lid kan een dergelijk pagina krijgen en invullen met foto’s die zijn/haar  werk en ambitie m.b.t. fotografie het best representeren. Je kunt je foto’s voor zich laten spreken, maar je kunt ook e.e.a. toelichten met wat tekst.

Luchtfotografie

Ik ben recentelijk begonnen met luchtfotografie. D.w.z. fotografie middels een GoPro camera opgehangen aan een quadcopter ofwel ‘drone’. Dit is een relatief nieuw onderdeel van fotografie, en kent strikte technische beperkingen maar ook veel nieuwe creatieve uitdagingen. Hieronder twee voorbeelden. De eerste foto toont de liftschachttorens nabij Maasmechelen.
G0021527_S

Een tweede voorbeeld, een sneeuwlandschap nabij Weert.

G0036844_rect_crop_final

Urbex (Urban exploration)

Schoonheid in verval – dat is wat mij aantrekt in urbex fotografie. Hier twee voorbeelden, de eerste een verlaten hotel, en de tweede een oud laadperron.
DSC_0735_Bedroom

DSC_6986

Foto nabewerking

Een foto rechtstreeks uit de kamera zonder enige nabewerking, dat is als een blok marmer waar het beeld nog uit gekapt moet worden. Het potentieel van een ‘ruwe’ foto realiseren, dat is het voor mij het doel van nabewerking.

DSC_8439
DSC_8439_original

Het kleine beeld hiernaast laat het onbewerkte origineel zien.

.

.

.

.

Portret fotografie

DSC_6550_small

One thought on “Ron Oosterholt (voorbeeld portfolio)

  1. Ron, wat een geweldige foto’s met die twee karren, de bewerking die je toegepast hebt heeft veel toegevoegde waarde en maakt de foto helemaal af, klasse.

    De foto van het sneeuw landschap bij Weert vind ik ook zeer geslaagd, mooie lijnen erin.

Leave a Reply